· 16 d'Octubre de 2010. 18:29h.

Puigcercós proposa la fusió d'Agricultura i Medi Ambient

El presdient d'ERC defensa la creació d'un Departament Agroalimentari

Puigcercós proposa la fusió d'Agricultura i Medi Ambient

El conseller Llena, amb personalitats de Lleida, el dia de la seva presa de possessió

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha tornat a incidir en la necessitat de crear un Departament Agroalimentari fort, que inclogui les competències que fan referència a la caça i pesca, activitats relacionades amb salut animal i vegetal, tot el que fa referència a aigües i urbanisme quan tingui implicació directa en l’àmbit rural, agrícola, ramader i forestal, “d’aquesta manera aconseguirem que l’agricultura formi part de l’estructura econòmica del país”.

Puigcercós ha assegurat que el sector primari mai havia estat tant endeutat com ara i ha reforçat la necessitat d’encaixar l’activitat agroalimentària com a part imprescindible de l’estructura econòmica del país i prioritzar-la perquè “sempre ha viscut al marge, ha menjat a part. Això és el primer canvi conceptual que s’ha de fer. De la mateixa manera que hi ha una prioritat pel govern en el sector de l’automoció, també l’hauria de tenir per l’agroalimentació, en canvi sempre l’ha tractat com un món apart”.

El president ha destacat la necessitat de que el departament d’agricultura guanyi pes polític, no guanyant en funcionaris, sinó que totes les decisions que es prenguin, és prenguin d’un mateix departament i sense dependre d’altres departaments. “A ningú se li acudiria que el departament de Salut tingués dividides algunes malalties en altres departaments, el mateix hauria de passar el l’agroalimentació”, ha afegit

Puigcercós també ha destacat la necessitat de que el departament de medi ambient formi part del departament d’agricultura, “mai havien estat tant allunyats”, per això ha demanat la necessitat d’encaixar el sector primari amb tota l’estructura econòmica i les necessitats del país, “també haurien de formar part del departament alguns elements de sanitat, la caça i la pesca”, ha explicat Puigcercós.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Fart de tanta farsa, Can 60, 16/10/2010 - 22:34

Erc és el partit més fals i hipòcrita de Catalunya. Ara "marca paquet". En realitat és el vot més útil per a tenir un 3r tripartit i un president del PSOE.
NO GRÀCIES!

#1 Príncep de Lampedusa, Sabadell, 16/10/2010 - 19:39

El seu amo, el Zapatero, ja ho va fer a Madrid!!!